Zoeken maandag 30 november 2015   |  Inloggen
Partners

Zwembad en strandpaviljoen "Ny Sudersé" te Lemmer

Omschrijving

In augustus 2012 is het gemeentebad en strandpaviljoen Ny Sudersé in Lemmer officieel opgeleverd. Het fraaie gebouw is direct gelegen aan het strand en omvat 3 zwembaden; een doelgroepen bad, een wedstrijdbad en een kinderbad met waterspeelapparatuur. Daarnaast is er een groot horeca gedeelte met ruim terras. Vanuit de horeca is er een schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Naast de zwemhal is een fitness/gezondsheidscentrum gesitueerd.

Samen met de aannemer heeft BACKERS het gebouw "neergezet". BACKERS was verantwoordelijk voor alle niet bouwkundige installaties. U moet hierbij denken aan: elektra, verwarming, waterbehandeling, loodgieters en sanitair.

Verwarming: Het gebouw, de zwembaden, de warm waterverzorging worden verwarmd middels 4 hout gestookte ketels. De 4 ketels, elk 100kW, zijn naast het gebouw geplaatst in 2 containers met daar boven 2 containers met een pelletopslag. De houtketels verwarmen een waterbuffer. Deze buffer zorgt ervoor dat de warmte verder verdeelt wordt naar het gebouw, de zwembaden en de warm water boilers. Er is verder geen gasaansluiting in het gebouw, behalve voor de gastoestellen in de horecakeuken. De besparing op het gasverbruik is ongeveer 40% per jaar.

Zwembaden:
Alle baden zijn bekleed met een gewapende folie van 1.5mm dik. De kleurteint  is Platinum. De traptreden en het kinderbad zijn uitgevoerd met een antislip folie. Totaal heeft BACKERS 800m² folie verwerkt.

In het wedstrijdbad, diepte 2.2 meter, is een beweegbare bodem geplaatst van 10 x 9 meter zodat er op die plaats een diepte van 0.0 tot 2.20 meter gerealiseerd kan worden.De waterspeeltoestellen in het kinderbad zijn naar eigen ontwerp gefabriceerd en hebben als thema “Zee” meegekregen.
Vooral de stroomversnelling in het doelgroepenbad is erg populair en wordt veelvuldig gebruikt. Daarnaast is de ruim 40 meter lange glijbaan ook erg intrek bij het publiek.

Waterbehandeling: Er zijn 2 zandfilters geplaatst in de technische ruimte, deze hebben een doorsnee van 2000mm., de hoogte is 2970mm. De zandinhoud per filter is 6343 kilo. Het zwembadwater wordt gedesinfecteerd met chloor en zuur zoals dat verplicht is in Nederland. Het chloor en zuur wordt echter ter plekke aangemaakt en wordt niet in bulk of jerrycans aangeleverd. De grote voordelen zijn dus: Geen transport en geen opslag van chemicaliën, alleen zout.

Het zwembad heeft zoals gezegd een eigen chloorproductie door middel van zoutelektrolyse, het chloor wordt naar behoefte aangemaakt (á la minute). Er is dus geen voorraad chloor. Een restproduct bij de chloorproductie is natronloog. Met dit loog kunnen we een pH correctie doen, zodat er geen zuur meer benodigd is. Verdere restproducten zijn waterstof en water. Het waterstof wordt naar buiten geleid.

Op afstand kunnen we de houtketels, verwarming, warm waterbereiding, de baden, de waterspeeltoestellen en de luchtbehandeling monitoren en eventueel bijsturen. Wanneer er een storing optreedt krijgt onze afdeling service en kantoor een mailbericht met een korte omschrijving. Via telefoon, PC, tablet kunnen we inloggen en de meeste storingen oplossen. Bij grotere storingen brengen we een bezoek aan de locatie.

Kijk ook eens op de website van Ny Sudersé

Partijen

Opdrachtgever:  Mondeel Recreatie
Alle installaties:  BACKERS Ommen
Bouwbedrijf:      Bouwgroep Dijkstra Draisma
Architect:          KB-architectuur, Drachten

Gebruikte producten

Zandfilters:                           Behncke, Duitsland
Zoutelektrolyse:                    Van de Heuvel, Nederland
Regeling waterbehandeling:   PromAqua
Alkor Folie:                           Zodiac, Duitsland
Pompen:                               Fluvo Schmalenberger, Duitsland
LED RGB lampen:                  Fluvo Schmalenberger, Duitsland
Monitoring systeem:              Cosmoview   
           

 

Referenties

Zwembad en strandpaviljoen "Ny Sudersé" te Lemmer
Nieuwbouw binnenbad t.b.v. zwemschool Zwemzeker
Renovatie binnenbad camping Besthmenerberg te Ommen
13 Wellnessboerderijen Ameland
Nieuwbouw buitenbad Camping De Koeksebelt te Ommen